Sunday, October 10, 2010

I was like baby baby baby owh....

Versi Bahasa Malaysia.

Apa khabar anda semua? Hari ini, tanggal 10/10/10, saya sangat berbesar hati mahu berkongsi cerita dengan anda. Hari ini, saya bangun tidur pada jam 8.00 am. Kepala saya sangat pening sebab semalam tidur tidak lena. Banyak sangat perkara yang mengganggu minda saya ini. Saya pun tidak tahu hendak buat bagaimana. Saya sangat keliru, sedih dan tertekan. Alangkah bagusnya kalau saya tidak pernah memulakan benda ini sebab ianya akhirnya membuatkan saya menderita sebab tertekan.

Hati kecil saya berkata, saya memerlukan satu hari untuk menilai semula masalah saya ini. Saya perlu rasional dalam menyelesaikan perkara ini. Walaupun perkara ini kedengaran agak mudah, tetapi sebenarnya ianya satu perkara yang sangat kompleks dan memerlukan penyelesaian yang mantap dan berkesan.

Tidak tahulah. Saya sangat tidak bermaya sekarang. Semuanya serba tidak kena. Mungkin sudah tiba masanya saya mengakhiri permainan ini.

Thursday, October 7, 2010

In the end...it was just myself....

video

Hi,

How are you doing? It's been awhile huh? Currently I'm in year 4 Medical course and staying in Damai Hostel KL. Yeah, it's true. Staying here is more enjoyable since all the big shopping complex are just nearby. However, the cost of living here is much more expansive than in Serdang. Anyway, it's ok.LOL

Oh yeah... I was finally broke up with my baby..euuw..haha..maybe i should say...successfully broke up and get my freedom again. It was hard and tough since i was not really ready for it. But I believe myself... I know I can get through it. I was in pain, depressed and disappointed for few days! Yeah, it was totally changed my life. Maybe it was all my fault and the reason behind it remains unknown. Hurm...I admit that I'm a PLAYER(hah???)...but if that person really love me, there is should be no problem to accept who I am. Am I right?

Anyway, here I am. Standing still again, with smile, new deteremination, recharged, motivated and the mst important thing is... I become more matured. (yeah right..-.-")...LOL

The new Joel was formed. I come back with REVENGE. I was like.."owh, I don't care anymore. I'm gonna do it, till my missions are accomplished."..LOL.

I was succeed and won the games until I found someone that really touch my heart. Hurm...(that means u Lose??)..No No No...I should say...I was lucky because I met this person, a.k.a LSL. LSl is so warm and very supportive. I just totally in love with LSL. And I know that LSL also love me and trust me. Hurm...boring is it?

Ok..change to another topic. Yeah, i bought a new laptop, Dell AMD Inspiron. It was lovely but I don't like Windows 7.WTF. The graphic is nice but somehow, it's easily hang and...haiz. I don't know how to describe!Anyway, thanks to my family because helped me to buy this brand new Laptop..Muah

Do you know buddy, I am who I am. I will get whatever I want even it will risk my life. (WOW). I have a lot of plans, and I'm going to do those plans one-by-one.

Last but not least, LSL...I will love u forever. Muah

Friday, May 14, 2010

Semester 6 MD programme

haiz, 4 days before my 6th sem final exam. worry...scare...not confident....clueless...idealess....i don't know whether i can pass in this exam or not....it seems very hard to pass.....haiz...anyway...i will try my best...

i will go back to Sabah on 26th may 2010..i hope i can go back with FREEDOM which means...i passed my exam...Amen...God Help me...

Blogger Buzz: Blogger integrates with Amazon Associates

Blogger Buzz: Blogger integrates with Amazon Associates

Saturday, April 17, 2010

it's all about me

this is the list of all my stuff's brands...hehehe...

Watch: B.U.M (i'm sporty guy!)
Specs frame: Polo Sport (hehe..same reason with the above)
Formal Shoes: Traveller
Casual shoes: Lee Cooper and Power
Belt: Lee Copper
Wallet: Levi's
Formal Pant: Padini
Formal sleeve( long and short): Ready to Suit, SEED
Short Pant: forgot
Boxer: Renoma
t-shirt: Giardiano, SEED, Levi's, Paul Smith
Sandals: Everlast, Aqua, Sunway Lagoon

Body shampoo: Palmolive
Hair Shampoo: Loreal
Hair conditioner: Loreal
Facial foam: Nivea for men
Face Cream: Loreal Men Expert
Night Cream: Loreal Men Expert
Facial scrub: Loreal Men Expert and T3
Toothbrush: Oral B soft


sorry if there is spelling error...hehe

Thursday, February 4, 2010

Holiday Semester 5

Hai semua, dah lama saya tak update blog saya ni kan?hehe....ok...kali ni, sy mau share pasal holiday sy la ni....

sebelum tuh kan, sy cerita sikit la pasal sem 5 pengajian sy di UPM. sy baru je habis Professional Exam 2. Thanks God, sy pass la tapi tak tau sy ada dalam list remedial class or not. I think ada la tuh....sebab, masa exam tempoh hari, memang teruk gila sy masa discussion untuk short case surgery. Haiz.....

pada 24 Jan, sy balik Sabah. hehe, best dan happy yang tak terkira....melonjak-lonjak hati ini balik tau...ya la kan. almost 7 months sy tak balik sabah. Sampai je kat airport, orang 1st yang sy nampak ialah Tapa sy.hehe...pastu Tama sy la...thanks la sama dorang...selalu support sy. pastu kami pg lunch kat Tanjung Aru punya restoran...sudah lupa nama restaurant tuh....pastu...kami pg rumah Abang Ipar kat Penampang. singgah sekejap...wa..seronok juga dapat berkawan dgn anak2 buah yang gemuk2 belaka tuh..haha...around 11.30am, kami pun bertolak balik ke Kiau. Malangnya, dlm perjalanan, kereta Tapa sy rosak. Haiz...jadi kami balik Kiau bersama2 dgn Abang sulung. Sampai je kat Kiau, alalal.....kakak sy terus2 tanya mana laptop dia...ya la...dia minta beli laptop dari KL ma....huhu...

tu la cerita 1st day sy sampai Sabah.

on the next few days....sy dan kawan2 pg jalan2 di KK. best tau!!!!kami sewa hotel kat Kampung Air(my goodness...)....rm65 per night....punya buruk hotel tuh....haiz...da la receptionist pun minta puji!!teda class tul....tp...takpe la...oh ya..lupa nak cerita, masa sy pg jalan2 di Centre Point kan, huhu...semua jurujual dan Promoter ckp Chinese dgn sy ni..isk..sandi tul. Pastu sy pg saloon, utk wash and blow rambut sy....uina...org tuh ....tdk percaya sy org Dusun!!!!My Goodness.....pastu kan..sy pg la tengok2 camera, promoter tu tanya2 sy ni Local ka org luar negara?...hahaha...wtf. sy juga ada jumpa kawan UMS sy...Cyril, thx buddy..sbb kasi kawan sy makan kfc...hurm..-.-"

Sabtu pulak, seawal jam 7 pagi, sy da bangun. Ni semua William punya pasal la...pagi2 da buat bising...dia sembahyang kanto tuh....hahahaha...sy ejek2 lagi dia...and dia punya kawan, Ganesh pun terbangun sebab2 dia la...Ok...cerita sabtu pula, kami pg jemput kawan kami di UMS.. Salahudin. hehe...best owh UMS....boleh masuk sesuka hati..hahahahahaha...pastu kami pg tengok2 Library UMS...wow...besar dan cantik....sumandak pun bykk!!!!!!!pastu kan, destinasi pertama kami ialah.....Centre point....kami makan Nasi Ayam CP...rm2.80 jak!!!!!!!murahnyerrrrr.......tp...nasi dia kan...alanut ni...ahahha...wtf...dia punya air pun kan..OMG...sy penjam mata bah minum air tuh...mcm ndak sanggup.....hahaha....sorry kpd Nasi Ayam CP punya orang k...pastu kan..kami jalan2 kejap...and...sy pg kedai Reflexology....huhu...minta urut kaki selama 30 Min...rm16...punya la sakit pompuan tuh urut...hahaha...lawak juga la...paling bestnya..ada perempuan korea kat sebelah sy...minta urut kaki juga...huhu.....dan..paling sandinya...tukang urut tuh ingat sy ndak pandai ckp BM...hahahahahahaha...Next destination...kami pg KK Square....hehe...wow..bestnya kat situ...byk baju cantik..tp..satu pun tak berkenan..semua style lama...mungkin stok yang tahun lalu kot...yang tak laku2 punya...sepa la juga mau beli kat sana...haiz...pastu...kami pun pg 1Borneo....for the 1st time...sy pg sana!!!!!!hahah...dorang ckp Besaaaaaaaaar betul 1B ni...aisk....ndak PON!!!!!!!kecik je....huhu...kami pg shopping kat parkson...tp hanya sy je yang beli barang...beli sansut Renoma...ahhahahaha..lawak tul....pastu kami pun pg tengok wayang Tooth fairy...damn boring!!!...haiz....

pastu kan..kami pun pg ke Indah Permai...sy ambil kunci rumah abg sy...and ambil baju kawan sy...pastu si William pun hantar sy ke Poly..hehe..sesampai di sana...uina..bestnya...tapi....tiba2 abg sy ni tak jadi balik rumah...haiz...sy ajak la si Erwin(gembala..ahha)....tapi dia ckp dia balik Kiau..dan mula la dia dgn cerita hantu kat rumah tuh...punya la sy takut...(tiba2 takut)...sebelum ni..sy jarang takut ba..haiz...ngeri tul...dan..akhirnya..sy pun mengambil keputusan mengajak kawan UMS sy...JJ Michael..ahha...uina..sanggup juga la dia dtg.....TQ to him aaa...

next day...sy dan JJ Michael....pun pg ke 1Borneo...uina..bestnya dpt jumpa kawan2...dorang si Arnold...Clayton....and..ntah sepa yang sorang tuh...da lupa...ahahah...kami makan Lunch kat Apple Cafe..uina..ndak biasa sy dgn 'peraturan' kat cafe tersebut..punya la sandi...ahhaa....and..sy terjumpa juga kawan2 ums lain tapi dorang buat teda ja ni...sedih juga la..mcm tidak kena layan sbg kawan je..takpe la.....-.-"

pastu kan..kami pun pg Karaoke di k-box...wow...suara JJ Michael sgt MERDU!!!!!!!!!!!....kalau la dia ikut AF,...confirm menang ni....haiz...tp dia kunun ndak mau...pastu...kawan2 sy pg main snooker..sy pula pg jalan2 di 1B....hehe..lawak juga la..best...pastu...sy pg jumpa cousin sy..si Benjo dgn kawan2 dia...hehe...lepak2 dgn dorang sampai jam 4.45pm..huhu..tu pun sbb ada org yang bikin panas muncul depan mata..haha..hilang terus selera mau bercerita dgn cousin....pastu kan..sy pun pg ke Guardian membeli belah..huhu..dan pastu..sy pg ke wawasan Plaza....tujuannya...sbb mau jumpa kawan2 dr semenanjung yg dtg ke sabah utk melancong..huhu.....penat pun penat..sedih juga time tu..sbb sy sorang2 lagi kat centre point...jam 7pm+++...coursemates sy pun dtg...kami makan malam kat Waterfront:Masakan Melayu...huhu...sedap tp...tu la..parents sy dan abg sy balik2 call suruh balik...jadi..sy pun dgn berat hatinya balik ke Poly....

tu la cerita last week....pastu....kan....hari Selasa lepas...sy dgn coursemates serta, beberapa org kawan dari Kiau pg ke Poring...BESTNYERRRRR........rasa nak pg sana lagi owh....hehe..

overall...sy sgt enjoy dgn holiday sy.....Ahad ni...plan pg Pulau Manukan pula...hehe...dgn kawan2...hehe...harap2 semuanya berjalan dgn lancar...

oh ya...minggu ni juga..sy telah mengalami kegagalan dalam percintaan...ahhaha..lawaknyerrr...tapi tak pe la....da takde jodoh..nak buat mcm mane....(eleh..tirip semenanjung sudah ni..apa barang...ahha..)...

ok la...mau pg lepak di rumah kawan dulu ni..see you...muah...;-)