Thursday, February 4, 2010

Holiday Semester 5

Hai semua, dah lama saya tak update blog saya ni kan?hehe....ok...kali ni, sy mau share pasal holiday sy la ni....

sebelum tuh kan, sy cerita sikit la pasal sem 5 pengajian sy di UPM. sy baru je habis Professional Exam 2. Thanks God, sy pass la tapi tak tau sy ada dalam list remedial class or not. I think ada la tuh....sebab, masa exam tempoh hari, memang teruk gila sy masa discussion untuk short case surgery. Haiz.....

pada 24 Jan, sy balik Sabah. hehe, best dan happy yang tak terkira....melonjak-lonjak hati ini balik tau...ya la kan. almost 7 months sy tak balik sabah. Sampai je kat airport, orang 1st yang sy nampak ialah Tapa sy.hehe...pastu Tama sy la...thanks la sama dorang...selalu support sy. pastu kami pg lunch kat Tanjung Aru punya restoran...sudah lupa nama restaurant tuh....pastu...kami pg rumah Abang Ipar kat Penampang. singgah sekejap...wa..seronok juga dapat berkawan dgn anak2 buah yang gemuk2 belaka tuh..haha...around 11.30am, kami pun bertolak balik ke Kiau. Malangnya, dlm perjalanan, kereta Tapa sy rosak. Haiz...jadi kami balik Kiau bersama2 dgn Abang sulung. Sampai je kat Kiau, alalal.....kakak sy terus2 tanya mana laptop dia...ya la...dia minta beli laptop dari KL ma....huhu...

tu la cerita 1st day sy sampai Sabah.

on the next few days....sy dan kawan2 pg jalan2 di KK. best tau!!!!kami sewa hotel kat Kampung Air(my goodness...)....rm65 per night....punya buruk hotel tuh....haiz...da la receptionist pun minta puji!!teda class tul....tp...takpe la...oh ya..lupa nak cerita, masa sy pg jalan2 di Centre Point kan, huhu...semua jurujual dan Promoter ckp Chinese dgn sy ni..isk..sandi tul. Pastu sy pg saloon, utk wash and blow rambut sy....uina...org tuh ....tdk percaya sy org Dusun!!!!My Goodness.....pastu kan..sy pg la tengok2 camera, promoter tu tanya2 sy ni Local ka org luar negara?...hahaha...wtf. sy juga ada jumpa kawan UMS sy...Cyril, thx buddy..sbb kasi kawan sy makan kfc...hurm..-.-"

Sabtu pulak, seawal jam 7 pagi, sy da bangun. Ni semua William punya pasal la...pagi2 da buat bising...dia sembahyang kanto tuh....hahahaha...sy ejek2 lagi dia...and dia punya kawan, Ganesh pun terbangun sebab2 dia la...Ok...cerita sabtu pula, kami pg jemput kawan kami di UMS.. Salahudin. hehe...best owh UMS....boleh masuk sesuka hati..hahahahahaha...pastu kami pg tengok2 Library UMS...wow...besar dan cantik....sumandak pun bykk!!!!!!!pastu kan, destinasi pertama kami ialah.....Centre point....kami makan Nasi Ayam CP...rm2.80 jak!!!!!!!murahnyerrrrr.......tp...nasi dia kan...alanut ni...ahahha...wtf...dia punya air pun kan..OMG...sy penjam mata bah minum air tuh...mcm ndak sanggup.....hahaha....sorry kpd Nasi Ayam CP punya orang k...pastu kan..kami jalan2 kejap...and...sy pg kedai Reflexology....huhu...minta urut kaki selama 30 Min...rm16...punya la sakit pompuan tuh urut...hahaha...lawak juga la...paling bestnya..ada perempuan korea kat sebelah sy...minta urut kaki juga...huhu.....dan..paling sandinya...tukang urut tuh ingat sy ndak pandai ckp BM...hahahahahahaha...Next destination...kami pg KK Square....hehe...wow..bestnya kat situ...byk baju cantik..tp..satu pun tak berkenan..semua style lama...mungkin stok yang tahun lalu kot...yang tak laku2 punya...sepa la juga mau beli kat sana...haiz...pastu...kami pun pg 1Borneo....for the 1st time...sy pg sana!!!!!!hahah...dorang ckp Besaaaaaaaaar betul 1B ni...aisk....ndak PON!!!!!!!kecik je....huhu...kami pg shopping kat parkson...tp hanya sy je yang beli barang...beli sansut Renoma...ahhahahaha..lawak tul....pastu kami pun pg tengok wayang Tooth fairy...damn boring!!!...haiz....

pastu kan..kami pun pg ke Indah Permai...sy ambil kunci rumah abg sy...and ambil baju kawan sy...pastu si William pun hantar sy ke Poly..hehe..sesampai di sana...uina..bestnya...tapi....tiba2 abg sy ni tak jadi balik rumah...haiz...sy ajak la si Erwin(gembala..ahha)....tapi dia ckp dia balik Kiau..dan mula la dia dgn cerita hantu kat rumah tuh...punya la sy takut...(tiba2 takut)...sebelum ni..sy jarang takut ba..haiz...ngeri tul...dan..akhirnya..sy pun mengambil keputusan mengajak kawan UMS sy...JJ Michael..ahha...uina..sanggup juga la dia dtg.....TQ to him aaa...

next day...sy dan JJ Michael....pun pg ke 1Borneo...uina..bestnya dpt jumpa kawan2...dorang si Arnold...Clayton....and..ntah sepa yang sorang tuh...da lupa...ahahah...kami makan Lunch kat Apple Cafe..uina..ndak biasa sy dgn 'peraturan' kat cafe tersebut..punya la sandi...ahhaa....and..sy terjumpa juga kawan2 ums lain tapi dorang buat teda ja ni...sedih juga la..mcm tidak kena layan sbg kawan je..takpe la.....-.-"

pastu kan..kami pun pg Karaoke di k-box...wow...suara JJ Michael sgt MERDU!!!!!!!!!!!....kalau la dia ikut AF,...confirm menang ni....haiz...tp dia kunun ndak mau...pastu...kawan2 sy pg main snooker..sy pula pg jalan2 di 1B....hehe..lawak juga la..best...pastu...sy pg jumpa cousin sy..si Benjo dgn kawan2 dia...hehe...lepak2 dgn dorang sampai jam 4.45pm..huhu..tu pun sbb ada org yang bikin panas muncul depan mata..haha..hilang terus selera mau bercerita dgn cousin....pastu kan..sy pun pg ke Guardian membeli belah..huhu..dan pastu..sy pg ke wawasan Plaza....tujuannya...sbb mau jumpa kawan2 dr semenanjung yg dtg ke sabah utk melancong..huhu.....penat pun penat..sedih juga time tu..sbb sy sorang2 lagi kat centre point...jam 7pm+++...coursemates sy pun dtg...kami makan malam kat Waterfront:Masakan Melayu...huhu...sedap tp...tu la..parents sy dan abg sy balik2 call suruh balik...jadi..sy pun dgn berat hatinya balik ke Poly....

tu la cerita last week....pastu....kan....hari Selasa lepas...sy dgn coursemates serta, beberapa org kawan dari Kiau pg ke Poring...BESTNYERRRRR........rasa nak pg sana lagi owh....hehe..

overall...sy sgt enjoy dgn holiday sy.....Ahad ni...plan pg Pulau Manukan pula...hehe...dgn kawan2...hehe...harap2 semuanya berjalan dgn lancar...

oh ya...minggu ni juga..sy telah mengalami kegagalan dalam percintaan...ahhaha..lawaknyerrr...tapi tak pe la....da takde jodoh..nak buat mcm mane....(eleh..tirip semenanjung sudah ni..apa barang...ahha..)...

ok la...mau pg lepak di rumah kawan dulu ni..see you...muah...;-)

4 comments:

  1. gagal bercinta??hemmm..

    ReplyDelete
  2. vellen...haha..ya lor..

    anonymous...maybe

    ReplyDelete
  3. sy terhibur jg lah bca post ko ni.. hehe..
    ada antara nma2 yg ko mention yg sy kenal ni..hihi..
    oya.. sy follow2.. :)

    ReplyDelete